Mainos

Laaja krakkerointihanke paljastui USA:ssa

Joukko nuoria tietokonekrakkereita suunnitteli kansainvälistä salaliittoa, jonka tarkoituksena oli saada koko Internet toimintakyvyttömäksi uudenvuodenaattona 2001, kertovat Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n edustajat.

Yhdysvalloissa on takavarikoitu tietokoneita ja tietokonetarvikkeita tutkimuksia varten, mutta ketään ei ole pidätetty. Sen sijaan Israelissa on pidätetty neljä nuorta epäiltyinä salaliiton jäsenyydestä.

FBI:hin otti yhteyttä viime lokakuussa kansainvälinen chat-palveluntarjoaja Dalnet, joka kertoi nuorten keskustelleen verkkoterrorismista heidän sivuillaan. Nuoret olivat myös saaneet osan Dalnetin tietokonejärjestelmästä toimintakyvyttömäksi ja mahdollisesti päässeet muiden käyttäjien tietokoneille. Näiden välityksellä krakkerit olisivat voineet jatkaa murtautumista muihin koneisiin ilman että heitä olisi pystytty enää myöhemmin jäljittämään.

Eräs 16-vuotias washingtonlaispoika kerskaili verkkosivuillaan, että salaliitto tulee saamaan "Internetin alas uudenvuodenaattona 2001". Myöhemmin poika kertoi Los Angeles Times -sanomalehdelle yrittäneensä sivuillaan tehdä vain vaikutuksen kavereihinsa. FBI:n agentit ottivat kuitenkin pojan kirjoitukset vakavasti ja takavarikoivat hänen tietokoneensa.

FBI:n mukaan on hankalaa arvioida, kuinka tosissaan nuoret ovat, ja tämän vuoksi sen agentit joutuvat perehtymään juttuun ja estämään sen mahdollisen toteutumisen. -Uhka on niin suuri, että se vaatii kunnon tutkimisen. Tällaista ei missään nimessä saa tapahtua, sanoo FBI:n erikoisagentti Matt McLaughlin.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.