Mainos

Laaja huumerikossarja paljastui Itä-Uudellamaalla

Poliisi ja tulli ovat paljastaneet laajan huumerikossarjan Itä-Uudellamaalla. Huumausainerikoksista epäiltynä on ollut kaikkiaan yli 60 henkilöä, joista 15 on ollut esitutkinnan aikana vangittuna. Kaikki on nyt päästetty vapaalle jalalle. Epäillyt ovat pääosin kotoisin Porvoon ja Loviisan seuduilta.

Huumausaineissa on kysymys muun muassa amfetamiinista, hasiksesta ja Subutexista. Tutkinnassa on selvinnyt, että huumeiden välitystoimintaa tapahtui Porvoon ja Loviisan alueilla valtaosin viime kesän ja vuodenvaihteen välisenä aikana.

Huumausaineet päätyivät Itä-Uudellemaalle lähinnä Kaakkois-Suomesta sekä pääkaupunkiseudulta. Lisäksi tutkinnassa paljastui kokaiinin salakuljetusta Suomeen.

Nyt syyttäjälle siirtyneessä vyyhdessä tehtiin ensimmäiset kiinniotot marraskuussa. Tutkinnan edistyessä poliisi ja tulli jatkoivat kiinniottoja Porvoon ja Loviisan alueilla talven ja kevään aikana.

Tutkitussa huumerikossarjassa on kytkentöjä muun muassa poliisin ja tullin viime kesällä tutkimaan huumerikossarjaan, josta langetettiin sittemmin jutun päätekijöille vankeusrangaistuksia Porvoon käräjäoikeudessa.

Tutkinnan aikana ilmeni, että rikossarjalla on yhtymiä myös Itäisen tullipiirin tutkimaan törkeään huumausainerikokseen. Kaakkoissuomalainen miehen on epäilty välittäneen amfetamiinia, ekstaasia ja hasista loviisalaisille ja porvoolaisille miehille, jotka ovat myyneet huumeita eteenpäin omille kontakteilleen.

Loviisassa epäiltyjen joukossa on samoja henkilöitä, jotka olivat osallisia laajassa Subutexin välittämisjutussa vuonna 2004.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.