Mainos

Laaja huijaus USA:n arvopaperimarkkinoilla

Wall Streetin rahamarkkinoille on suunnistanut myös järjestäytynyt rikollisuus. Nyt paljastettu rikosketju on kuin suoraan Hollywood -elokuvasta kopioitu. Eilen pidätettiin kaikkiaan 120 ihmistä. Määrä on suurin mitä poliisin haaviin on koskaan tälläisissä jutuissa jäänyt. Apulaisjohtaja Barry Mawn FBI:sta totesi, että epäiltyjen joukko on yhtä kirjava kuin rikoksetkin. -Pidätettynä on mm. meklareita, valemeklareita, net-yrittäjiä, ammattiyhdistysvirkailijoita ja ganstereita, Mawn sanoi. Pidätettyjen joukossa on kaikkien New Yorkin viiden tunnetuimman mafiaperheen edustajia.

Poliisin mukaan rikollisketju on petoksillaan aiheuttanut yli 300 miljoonan markan tappiot. Huijauskeinoina oli käytetty kaikkea mahdollista sisäpiirin kaupoista olemattomien osakkeiden myyntiin. Rahaa petkutettiin sekä pörssissä olevista että yksityisistä yrityksistä ja erilaisista rahastoista. Kohteiden joukossa oli jopa poliisien eläkerahasto.

Viranomaisten mukaan operaatiossa oli käytetty mafian perinteisiä konsteja; kiristystä, lahjuksia ja väkivallalla uhkaamista. Klassisen osakepetoksen avuksi oli sitten otettu internetin suomat nykymahdollisuudet. Kaikkiaan mafia oli ehtinyt ojennella lonkeroitaan Wall Streetille viiden vuoden ajan.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.