Mainos

Laaja hormonien salakuljetus paljastunut Vaalimaalla

Vaalimaan tulli ja poliisi ovat paljastaneet laajamittaisen hormonien salakuljetuksen Venäjältä Suomeen. Hormooneja tuotiin 2 miljoonan euron arvosta.

Vaalimaan tulli ja poliisi ovat paljastaneet laajamittaisen hormonien salakuljetuksen Venäjältä Vaalimaan kautta Suomeen. Hormoneja on salakuljetettu vajaan vuoden aikana lähes kahden miljoonan euron edestä.Tutkinnan yhteydessä viranomaiset ovat takavarikoineet runsaat 10 kiloa hormonijauhetta ja yli 5000 ampullia testosteronia.

Salakuljetusrengas paljastui helmi-maaliskuussa, kun tulli nappasi Vaalimaan raja-asemalla kolme venäläistä henkilöä. Tutkinnan yhteydessä on käynyt ilmi, että he ovat salakuljettaneet hormoneja Suomeen ainakin lähes vuoden ajan. Myöhemmin kevään aikana viranomaiset ovat vanginneet juttuun liittyen vielä kaksi venäläistä henkilöä. Kaikki viisi ovat edelleen vangittuina.

Hormonit tuotiin Suomeen Vaalimaan kautta auton renkaisiin piilotettuina. Tutkinnassa on ilmennyt, että osa hormoneista on kuljetettu Ruotsiin. Jutun tutkijan ylikomisario Bengt Renlundin mukaan hormonit on levitetty lähinnä kuntosaleissa voimailijoiden ja kehonrakentajien käyttöön.

Salakuljettajat toivat myös tupakkaa ja pirtua

Samat tekijät ovat Renlundin mukaan myös tilanneet hormonien valmistukseen tarvittavia raaka-aineita Italiasta. Heidän tarkoituksenaan oli kuljettaa raaka-aineet edelleen Venäjälle. Aineista ei ole tehty ilmoitusta lääke- tai tulliviranomaisille. Saman jutun tutkinnan yhteydessä poliisi on lisäksi takavarikoinut 190000 ruotsin kruunua ja Volvo 740 -merkkisen henkilöauton.

Saman jutun yhteydessä paljastui myös 50000 savukkeen ja 115 pirtulitran salakuljetus. Rikosten esitutkinta on valmistunut ja se on siirretty syyteharkintaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.