Mainos

Laaja Hannu Väisäsen näyttely esillä Tampereella

Moniulotteinen taiteilija Hannu Väisänen esittäytyy tamperelaisen Sara Hildenin taidemuseon kevätkauden näyttelyssä. Näyttely on avoinna 4. kesäkuuta saakka.

Vuonna 1951 syntynyt Väisänen on maamme kansainvälisesti arvostetuimpia taiteilijoita. Hän on taidemaalari ja graafikko, mutta myös kirjoittaja, lavastaja ja esiintyjä. Laajalle yleisölle hän tuli tutuksi vuonna 1999 uudella Kalevala-kuvituksellaan.

Hildenin museo keskittyy Hannu Väisäsen uusimpaan tuotantoon. Näyttelyn keskeinen teos on Siirrettävä kappeli. Suurikokoinen kappelirakennelma on esillä museon keskiaulassa. Rakennelma ei ole jonkin tietyn uskonnon tai kulttuurin kappeli, vaan sakraalirakennus, jota ihminen on aina kuljettanut mukanaan todisteena kaipauksestaan kohti korkeampaa ja pyhää.

Näyttelyssä on esillä runsaasti maalauksia ja kolmiulotteisia teoksia, jotka Väisänen on toteuttanut eri kulttuurien myyttejä ja kulttiesineistöä kohtaan tuntemansa kiinnostuksen pohjalta. Kaikki teokset ovat 1990-luvulta. Suuri osa niistä on aivan uusia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.