La Pieve Pinot Chardonnay

  • Italia
  • La Pieve
  • Alkon numero: 008772
  • Hinta 8,21 €

La Pieve Pinot Chardonnayn rypälesekoitus on nimensä mukaisesti Chardonnayn ja Pinot Blancin sopuisa liitto. Sen tuottaa WISCo-Wine Spirits Co. joka sijaitsee itäisen Veneton aurinkoisilla kukkuloilla. Tuottaja on johtava viinien ja viinitisleiden tuottaja ja sillä on takanaan liki satavuotinen historia.

Intohimo rypäleiden viljelemiseen, huolelliseen viininvalmistukseen ja asiakastyytyväisyyteen on vienyt tuottajaa eteenpäin jo yli kolmen sukupolven ajan. Se on onnistunut vakauttamaan asemansa kilpailluilla alkoholimarkkinoilla niin viinien kuin väkevienkin alkoholien osalta. Tuottajan valikoimaan kuuluu useita viinisarjoja sekä perinteisiä viinimäskitisleitä Grappoja. Jotkut Grapat on pakattu Venetsialaisiin Murano- lasista käsintehtyihin pulloihin, jotka itsessään ovat taidetta.

Väriltään tämä kirkas kuohuviini on vaaleankeltainen ja sillä on pienet kuplat. Tuoksu on puhdas ja runsaan hedelmäinen. Siinä korostuvat valkolihaiset hedelmät kuten päärynä sekä omena ja taustalta nousee valkoherukan häivähdys. Maku on kuiva mutta jäännössokeri on aistittavissa korostuvana hedelmäisyytenä. Vaahto on runsaahko. Hyvä keskirunsas happorakenne keventää hieman hedelmäisyyttä joten viini on tasapainossa. Jälkimaku on keskipitkä ja se päättyy runsaaseen omenaiseen makuun.

Minkä kanssa?

Tällainen aromaattinen ja helposti lähestyttävä kuohuviini on loistava aperitiivi, mutta kyllä siitä on ruoankin kumppaniksi. Kuha à la Mannerheim toimii viinin kanssa loistavasti. Tarjoa jäähdyttimessä viilennettynä juhlamielen kera!

Viiniartikkeli: sommelier Petri Pellinen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja