Mainos

LA:n lentokenttäsurmaaja oli egyptiläinen

FBI:n mukaan Los Angelesin lentokentällä eilen ammuskellut mies on egyptiläinen. Asiasta kertoi amerikkalainen uutiskanava CNN varhain tänä aamuna.

Lentokentällä tulen avannut mies ja kaksi luodeista haavoittunutta ihmistä kuolivat eilen ampumavälikohtauksessa Los Angelesin kansainvälisellä lentoasemalla.

Tuntematon 52-vuotias mies avasi tulen Israelin lentoyhtiön El-Alin lipputiskiä kohti kello 11.30 paikallista aikaa. Silminnäkijöiden mukaan mies tähtäsi erityisesti israelilaisia kohti. Viimeisimpien tietojen mukaan kaksi ihmistä kuoli ja ainakin viisi ihmistä haavoittui.

Myös ammuskelija sai surmansa, kun El-Alin vartija ampui häntä. Miehellä oli kahden tuliaseen lisäksi aseena myös puukko, jolla hän vahingoitti ainakin yhtä ihmistä.

Terminaali evakuoitiin ja lentoasema suljettiin ambulanssien sekä poliisi- ja paloautojen saapuessa paikalle. Myös lentoliikenne pysäytettiin ja saapuvat koneet ohjattiin muihin lentokentän terminaaleihin. El-Al ilmoitti jatkavansa lentojaan normaalisti ampumavälikohtauksesta huolimatta.

Noin kahdeksan tuntia välikohtauksen jälkeen poliisi ilmoitti tunnistaneensa hyökkääjän käyttämän auton, joka oli pysäköitynä lentokentän parkkipaikalle. Poliisin kerrottiin lisäksi tehneen ratsian asuinhuoneistoon Irvinen kaupungissa Kaliforniassa.

Terrorismista ei vielä viitteitä

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI totesi torstaina, ettei terrorismista ole viitteitä, mutta että sen sulkeminen tapauksen ulkopuolelle on kuitenkin liian aikaista. FBI:n viranomaiset sanoivat uskovansa hyökkäyksen olleen "yksittäinen tapaus".

Israelilaiset puolestaan olivat melko varmoja, että kyseessä oli terrori-isku. Viranomaisten mukaan tapaus toi mieleen palestiinalaismilitanttien vuonna 1985 tekemät veriset iskut El-Alin lipputiskeille Roomassa ja Wienissä.

-Se vaikuttaa terrorismilta. Se näyttää terrorismilta, sanoi Yuval Rotem, Israelin pääkonsuli Los Angelesissa.

Myös maan liikenneministeri Efraim Sneh sanoi torstaina uskovansa, että kyseessä oli terrorihyökkäys.
Snehin mukaan ääri-islamilaiset järjestöt suunnittelevat iskuja israelilaiskohteisiin Israelin ulkopuolella. Lentokenttä on Snehin mukaan terroristeille sopiva kohde.

Ulkoministeri Shimon Peres puolestaan sanoi Israelin ja Yhdysvaltain etsivän tekoon syylliset.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.