L.J. Jouhki kuollut

Suomalaisen talouselämän keskeisiin vaikuttajiin kuulunut L.J. Jouhki on kuollut. Hän menehtyi eilisaamuna 58-vuotiaana sairastettuaan pitkään.

Kauppatieteiden maisteriksi vuonna 1969 valmistunut Jouhki teki ison osan elämäntyöstään perheyhtiöissä Thomestossa, joka nykyisin kuuluu Metsäliittoon, ja Thominvestissa. Aikanaan Venäjä-kauppa oli Kauppahuone Thomestolle lähes elinkysymys ja Jouhkin mielipidettä Venäjä-asioista kysyttiin eri tilanteissa.

L.J. Jouhki oli haluttu henkilö yhtiöiden hallituspaikkoihin. Vielä muutama vuosi sitten hän kuului suurimpien hallitushaiden joukkoon. 1980-1990-luvuilla hänellä oli luottamustoimi mm. Kajaani Oy:ssä, Oulu Oy:ssä, Pohjolassa, Uudessa Suomessa, KOP:ssä, Nesteessä,Teknisen kaupan liitossa, Suomalais-venäläisessä kauppakamarissa ja Ulkomaankauppaliitossa. Lisäksi hän oli mukana mm. Partiosäätion, Valamo-säätiön, Maanpuolustuskoulutus ry:n ja Helsingin Kauppakorkeakoulun toiminnassa.

Merenkulku, taloushistoria ja metsätalous olivat häntä lähellä. L.J. Jouhki jättäytyi liike-elämästä sivuun kesällä 2001. Silloin hän jätti hallituspaikkansa mm. Fortumissa, UPM-Kymmenessä, Finnlinesissä, Hartwallissa ja SanomaWSOY:ssä sairautensa takia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat