Mainos

Kytkykaupat siivittivät Samsungin suosioon myös Suomessa

Markkinatutkimusyhtiö Strategic Analytics kertoi eilen, että korealainen Samsung on ohittanut Applen maailman suurimpana älypuhelinten valmistajana. Yhtiö myi heinä-syyskuussa 28 miljoonaa älypuhelinta kun Apple jäi 17 miljoonaan puhelimeen.

Soittokierros muutamille suomalaisille elektroniikkamyyjille kertoo, että Samsungin kasvu näkyy myös heidän myynneissään. Kappalevolyymi on ollut hyvä.

– Niissä on hinta-laatu –suhde kohdillaan ja toisaalta Samsungeista on ollut erittäin hyviä operaattoritarjouksia, sanoo Gigantin telemyyntipäällikkö Toni Kekola.

Kekolan mukaan puhelinmyyntiä vauhdittaakin yhä enenevissä määrin kytkykaupat.

Samsungin nouseminen takavasemmalta kärkeen selittyy puhelinmyyjän mukaan hyvällä tuoteperheellä.

– Heillä on yksinkertainen tuotereppu. Galaxyjen lanseeraus oli onnistunut ja Android-käyttöjärjestelmästä on tullut hyvin suosittu, jatkaa Kekola.

Tuttu käyttöjärjestelmä on monille suomalaisille asiakkaille ostopäätöstä tehdessä merkittävä tekijä.

– Jos on esimerkiksi tottunut Android-käyttöjärjestelmään, niin mielellään ei lähdetä vaihtamaan toiseen, sanoo Helsingin Stockmannin elektroniikkaosaston myyntipäällikkö Kimmo Rantala.

Samsungin älypuhelinten myyntijohto ei näy Stockmannilla ihan niin selkeänä kuin eilen julkaistussa tilastossa.

– Toki Samsungit ovat suosittuja, mutta yhtälailla Nokian uusimman N9 –puhelimen ympärillä käy kuhina. Ja Applella on omat fanittajansa, jatkaa Rantala.

Hän myös muistuttaa, että usein asiakkailla on puhelinkaupoille tullessaan jo selkeä käsitys, minkä puhelimen he haluavat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.