Mainos

Kysymykset lisääntyvät kaapatun Jayceen ympärillä - tyttäret mukana paikallisissa riennoissa

Mitä enemmän 11-vuotiaana kidnapatun amerikkalaisen Jaycee Dugardin kohtaloa tutkitaan, sitä enemmän se herättää kysymyksiä.

Miksi Jaycee ei ottanut yhteyttä viranomaisiin, vaikka hänellä oli pääsy tietokoneelle ja sähköpostiin? Kuinka läheinen suhde hänellä oli kaappaajaan? Onko salaisella takapihalla haudattuna kaappaajan aikaisempia uhreja?

Nimellä "Alissa" tunnettu Jaycee Dugard työskenteli ainakin viimeiset vuoden 18 vuoden vankeusajastaan kaappaajansa Philip Garridon yrityksessä. Kaliforniassa, Antiochin kaupungissa oleva yritys tarjosi kopio- ja printtipalveluja pienyrityksille. "Alissan" kanssa yhteydessä olleet asiakkaat kuvasivat häntä ammattitaitoiseksi ja rauhalliseksi.

- Minulle syntyi mielikuva, että hän teki pääosan työstä, selitti Ben Draughdrill CNN-uutisille. Mies oli myös tavannut naisen pari kertaa.

- Mikään ei vaikuttanut omituiselta, hän vakuutti.

Kukaan paikallisista asukkaista ei osannut epäillä Garridon selitystä, joiden mukaan Jaycee oli hänen tyttärensä. Jayceen tyttäret olivat mukana muun muassa naapurin lapsen syntymäpäiväjuhlassa vain kaksi viikkoa ennen tragedian paljastumista. Naapureiden mukaan tytöt vaikuttuvat tavallisilta nuorilta, tosin he olivat hieman vanhanaikaisesti puettuja. Takapihan alueelta salaa otetut kuvat näyttävät, että vaikka teltat olivat sotkuisia ja likaisia, heillä oli paljon kaikenlaisia leluja.

Edessä pitkä sopeutuminen

Hämärän peitossa on edelleen se, kuinka Jaycee on pystynyt synnyttämään ja kasvattamaan kaksi tytärtä, joista toisen hän sai vain 14-vuotiaana, turvautumatta kertaakaan lääkäriin. Tytöt ovat nyt 11- ja 15-vuotiaita. Heidän kerrotaan oleva hyvin hämmentyneitä ja jopa vihaisia siitä, että heidän isänsä on vankilassa.

Jaycee sekä tyttäret Starlet ja Angel ovat yhä yhdessä Jayceen äidin ja sisaren kanssa. He pysyttelevät toistaiseksi tiiviisti poissa julkisuudesta. Tilannetta seuraa tarkasti joukko mielenterveysammattilaisia, jotka puuttuvat tilanteeseen, jos heidän apuaan tarvitaan.

- Edessä on epäilemättä paljon sopeutumista, mutta tällä hetkellä kaikki on hyvin, vakuutti liittovaltion poliisi FBI tiedotteessaan.

Jayceen isäpuolen Carl Probynin mukaan tyttö on yhä "henkisesti 11-vuotiaan tasolla". Kaappaaja piti koulutunteja tytöille, mutta tiettävästi Jaycee ei saanut minkäänlaista koulutusta.

Yhdysvalloissa kiistelläänkin nyt siitä, onko kyseessä niin sanottu Tukholma-syndrooma eli myötätunnon tunteet kaappaajaa kohtaan.

Jayceen sanotaan olleen kiintynyt Garridoon ja pitäneen häntä lähinnä aviomiehenään. Asiantuntijoiden mukaan nuori nainen oli sopeutunut tilanteeseen, eikä edes ajatellut enää pakenemista.

Garridon vaimon osuudesta tapahtumiin ei ole kerrottu toistaiseksi mitään.

Lisää uhreja?

Poliisi on laajentanut samalla etsintäänsä Garridon talossa, sen takapihalla ja myös naapuritontilla. Häntä epäillään useista murhista.

Yhden teorian mukaan hän olisi murhannut useita prostituoituja, joiden ruumiit voivat olla haudattuina alueelle. Toisaalta Garridoa epäillään kolmen pikkutytön kaappauksesta ja murhasta. Tytöt katosivat pian sen jälkeen, kun mies pääsi ehdolliseen vapauteen vuonna 1988. Nuorin tytöistä oli nelivuotias.

Jayceen ja hänen tyttäriensä asuntona olleen teltta- ja vaja-alueen ympäristössä tehdään parhaillaan tarkkoja etsintöjä. Paikalla on muun muassa ruumiskoiria.

Alue on tiheän pensaikon peitossa. Tämä on yksi syy siihen, miksi kolmikon olemassaoloa ei havaittu 18 pitkän vuoden aikana. Naapuri teki kerran ilmoituksen poliisille pihan mahdollisista asukkaista, mutta paikalle menneet poliisit eivät löytäneet tuolloin salaista takapihaa.

ETSINTÖJÄ ON LAAJENNETTU MYÖS NAAPURITONTILLE

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.