Mainos

Kyselytutkimus: Erektiohäiriö yleinen Suomessa

Viisikymppisistä suomalaismiehistä puolet kärsii jonkinasteisista erektiohäiriöistä, selviää tuoreesta kyselytutkimuksesta.

Jalkoja kadulla, syksy

60-vuotiaista miehistä jonkinlaisia erektiohäiriöitä esiintyy 61:lla ja 70-vuotiaista 74 prosentilla. Tutkimus on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Aiemmin erektiohäiriön esiintyvyyttä Suomessa on arvioitu mm. amerikkalaistutkimusten perusteella.

Tutkimuksen otos oli 3143 tutkimusvuoden lopussa 50-, 60- tai 70-vuotiasta miestä, joista kyselyyn vastasi 2198. Kyselyyn vastanneista 26 prosentilla ei ollut minkäänlaisia erektiovaikeuksia. Kaikista vastanneista 48 prosentilla miehistä oli joskus vaikeuksia saavuttaa tai ylläpitää erektiota. Vastanneista 14 prosentilla vaikeus esiintyi melko usein, ja 12 prosenttia miehistä ei pystynyt ollenkaan yhdyntään.

-Kyselyn tulokset vastaavat yllättävänkin hyvin aiempien yhdysvaltalaistutkimusten tuloksia, kertoi urologi Juha Koskimäki Tampereen yliopistollisesta sairaalasta. Nyt julkistettu tutkimus on sairaalan terveystieteen laitoksen ja yksityisten tutkijoiden yhteistyön tulos. Erektiohäiriöitä aiheuttavat tunnetusti useat muut sairaudet.

Tamperelaistutkimuksessa selvitettiin kyselytutkimuksen avulla myös erektiohäiriön ja muiden sairauksien välistä yhteyttä. Muun muassa diabeteksellä todettiin olevan tilastollisesti merkitsevä yhteys erektiohäiriöön.

Potenssilääke Viagraa valmistava Pfizer aloittaa ensi viikolla Suomessa kampanjan, jolla kannustetaan erektio-ongelmista kärsiviä hakeutumaan lääkärin vastaanotolle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.