Mainos

Kyselytutkimus: Enemmistö suomalaisista toivoisi enemmän kohtaamisia tuntemattomien kanssa

Enemmistö kyselyyn vastanneista suomalaisista toivoo, että Suomessa otettaisiin enemmän kontaktia muihin ihmisiin, kertoo Punainen Risti, joka teetti aiheesta tutkimuksen Taloustutkimuksella.

Yli 90 prosenttia vastaajista uskoi, että yksinäisyyttä voidaan vähentää sillä, että jutellaan kanssaihmisille tai huomioidaan heitä. Tutkimuksen mukaan jopa noin 65 prosenttia suomalaisista kokee, että Suomessa ei oteta riittävästi kontaktia vieraisiin ihmisiin.

Punaisen Ristin mukaan noin 70 prosenttia juttelee vieraille ihmisille tai tarjoaa apuaan viikoittain tai useammin. Naiset ovat miehiä aktiivisempia.

Yksinelävät ovat hieman muita aloitteellisempia. Kolmasosa juttelee tai tarjoutuu avuksi tuntemattomille vain kerran kuukaudessa tai harvemmin.  

– Tutkimusten mukaan yksinäiseksi itsensä tuntevalle pelkästään huomatuksi tuleminen on merkityksellinen kokemus. Yksinäinen ihminen kokee itsensä usein näkymättömäksi ja tuntee, ettei kuulu yhteisöön, sanoo Punaisen Ristin sosiaalisen hyvinvoinnin koordinaattori Maaret Alaranta tiedotteessa.

Taloustutkimuksen kysely tehtiin tammikuussa 15-79 -vuotiaille, ja siihen vastasi yli 1000 ihmistä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.