Mainos

Kyselytunnilla syttyi kiivas sanasota veteraanisäästöistä – SDP suuttui Soinille todenteolla

0:53

Eduskunnan kyselytunnilla oppositio, varsinkin SDP arvosteli kovin sanoin hallitusta sotaveteeraanien rintamalisän leikkauksesta ensi vuoden budjetissa.

Leikkausta syytettiin etenkin symbolisesti vääräksi päätökseksi, koska ensi vuosi on Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi.

Hallitus puolustautui sillä, että rintamalisän leikkauksen suuruus on yhteensä vain 200 000 euroa, kun sotaveteraanien kotiinvietäviin palveluihin ja kuntoutukseen on tulossa lisärahaa 40 miljoonaa euroa.

Kyselytunnilla syttyi kiivas sanasota, kun oppositiopuolue SDP katsoi pääministeriä sijaistaneen perussuomalaisten Timo Soinin syyttäneen vasemmistoa epäisänmaallisuudesta.

– On erittäin hienoa kuulla, että sosiaalidemokraatit nyt kehuvat veteraaneja, joskus on toisenlaistakin puhetta sieltä tullut. Tämä on minun mielestäni suuri kansallisen yhtenäisyyden osoitus, sanoi Soini.

– Te annatte ikäänkuin sellaisen kuvan, että tällä puolella salia oltaisiin jotenkin vähemmän isänmaallisia. Tämä on pitkältä ajalta kaikuja. Toivon todellakin, että ette alennu tuollaiseen keskusteluun, sanoi SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne tuohtuneena.

– Minä en koskaan syytä ketään epäisänmaalliseksi, joka on Suomen puolesta taistellut. En ole koskaan syyttänyt. Olen sanonut, että tämä kansa on hienolla tavalla yhdistynyt. On se kumma, jos se ei sosiaalidemokraateille kelpaa, vastasi Soini.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.