Mainos

Kyselyt: Brasilia saamassa ensimmäisen naispresidenttinsä

Tänään ratkeaa, saako Brasilia odotetusti maa ensimmäisen naispresidentin.

Tänään järjestettävällä presidentinvaalien toisella kierroksella ovat vastakkain työväenpuolueen Dilma Rousseff ja sosiaalidemokraattien José Serra. Kyselyjen mukaan ennakkosuosikki on 62-vuotias Rousseff, jolla on myös erittäin suositun väistyvän presidentin Luiz Inacio Lula da Silvan tuki. 68-vuotias Serra on kirinyt kilpakumppaninsa etumatkaa, mutta vaalitulosta pidetään melko selvänä.

Ensimmäisellä kierroksella Dilma Rousseff sai äänistä 47 ja José Serra 33 prosenttia. Ratkaisevassa asemassa toisella äänestyskierroksella ovat kolmanneksi sijoittuneen vihreiden ehdokkaan Marina Silvan äänet. Silva ei ole julkisesti antanut tukeaan kummallekaan ehdokkaista.

Tuoreimpien mielipidemittausten mukaan yleisesti Dilman nimellä tunnettu Rousseff on saamassa 55-56 prosenttia äänistä, kun Silva joutuisi tyytymään 44-45 prosentin kannatukseen.

Vaaliuurnat Brasiliassa aukeavat puolelta päivin Suomen aikaa ja virallisia tuloksia odotetaan maanantaiaamuna. Äänestäminen on pakollista kaikille 18-69-vuotiailla brasilialaisille, joten vaaliuurnilla käy noin 136 miljoonaa ihmistä.

Brasilia on maailman kahdeksanneksi suurin talous, jonka markkinamyönteinen politiikka on kiidättänyt seitsemän prosentin vuotuiseen kasvuun.

Kasvavan talouden lisäksi kansainvälinen kiinnostus Brasiliaa kohtaan on lisääntynyt maassa pidettävien suurten urheilukilpailuiden vuoksi. Ensin ovat vuodossa jalkapallon maailman mestaruuskisat vuonna 2014 ja seuraavaksi Olympialaiset 2016.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.