Mainos

Kysely: Yli 60 kuntaa nostaa veroja ensi vuonna

Ylen tv-uutisten kyselyn mukaan 64 kuntaa aikoo kiristää tuloveroaan ensi vuonna.

Kaikkiaan 64 kuntaa aikoo ensi vuonna nostaa veroprosenttiaan ja 220 kuntaa pitänee tuloveroprosentin ennallaan. Tiedot ilmenevät Yleisradion tv-uutisten kyselystä, johon vastasi 284 kuntaa Suomen kaikkiaan 444 kunnasta. Suurista kaupungeista kyselyyn jättivät vastaamatta muun muassa Lahti, Turku ja Vantaa.

Syys-lokakuun vaihteessa tehdyssä kyselyssä tiedusteltiin kuntien tämän vuoden veroprosenttia ja arviota ensi vuoden luvuista. Kunnilta kysyttiin myös asuntojen ja vapaa-ajan asuntojen veroista ja vesi- ja jätevesimaksuista.

Kyselyyn vastanneista alin tuloveroprosentti oli Maskun 16,25. Kunta sanoo pitävänsä verotuksen samalla tasolla myös ensi vuonna. Suurista kaupungeista Helsinki ja Tampere pitävät tuloveroprosenttinsa ennallaan. Pelkosenniemen veroprosentti oli viime vuonna tasan 20 ja rajan saattavat tv-uutisten mukaan rikkoa myös Keminmaa, Korpilahti ja Kruunupyy sekä mahdollisesti Sodankylä ja Karjaa.

Vakituisen asunnon kiinteistövero pysyy lähes kaikissa kyselyyn vastanneissa kunnissa ennallaan. Korotusta kaavailee vain 37 kuntaa. Yksi kunta laskee veroa. Vapaa-ajan asunnon verotusta kaavailee kiristävänsä 39 kuntaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.