Mainos

Kysely: Vanhasella kansan luottamus

Enemmistö suomalaisista luottaa pääministeri Matti Vanhaseen presidenttiehdokkaana. Ehdokkaan yksityiselämässä tapahtuneista muutoksista alkanut kohu ei horjuta kansalaisten luottamusta.

Matti Vanhanen

Ilta-Sanomien teettämän kyselyn mukaan 57 prosenttia vastaajista sanoo, että Matti Vanhanen nauttii presidenttiehdokkaana heidän luottamustaan. Päinvastaista mieltä oli liki 30 prosenttia vastanneista ja 15 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

Kaikista vastaajista naiset suhtautuvat keskustan presidenttiehdokkaaseen kriittisemmin. Naisista 54 prosenttia luottaa Vanhaseen ehdokkaana, kun taas miehistä luottamusta löytyy 60 prosentilta. Oman puolueensa piirissä Vanhasella on kuitenkin vankka luottamus, sillä kaikkiaan 89 prosenttia keskustaa äänestävistä ilmoittaa luottavansa häneen.

Yli puolet, 55 prosenttia, oli sitä mieltä, ettei Vanhasen yksityiselämän ympärillä käyty keskustelu vaikuta mitenkään äänestyspäätökseen. Sitävastoin 25 prosenttia uskoi ehdokkaan avioeron näkyvän äänestyskäyttäytymisessä.

Taloustutkimus haastatteli yli tuhatta suomalaista tällä viikolla. Tulosten virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.