Mainos

Kysely: USA:n ulkopolitiikka syynä terrori-iskuihin

Suurin osa eurooppalaisista pitää USA:n ulkopolitiikkaa osasyynä syyskuun terrori-iskuihin.

Enemmistö eurooppalaisista uskoo, että Yhdysvaltain ulkopolitiikka on osasyy syyskuun 11. päivän terrori-iskuihin, sanoo amerikkalaisjärjestön Yhdysvalloissa ja kuudessa Euroopan maassa teettämä Worldviews 2002 -kyselytutkimus. Kyselyn mukaan 55 prosenttia eurooppalaisista uskoo, että al-Qaedan hyökkäykset New Yorkiin ja Washingtoniin olivat osittain Yhdysvaltain ulkopolitiikan tuotetta.

Monet eurooppalaiset suhtautuvat edelleen kriittisesti presidentti George W. Bushin tapaan hoitaa ulkopolitiikkaa. Vain viidesosan mielestä Bush hoiti ulkopolitiikkaa hyvin.

Terrorismi on ykkösuhka

Kyselyn mukaan eurooppalaisilla ja amerikkalaisilla on kuitenkin enemmän yhtäläisyyksiä kuin eroavuuksia maailmankatsomuksessaan. Myös eurooppalaiset uskovat terrorismin olevan ykkösuhka maanosalleen. Eurooppalaisista asevoiman käyttöä terrorismia vastaan tukee 75 prosenttia, kun amerikkalaisista tukijoita on 92 prosenttia.

Kysely tehtiin kesä-heinäkuussa. Siinä haastateltiin 1000 yli 18-vuotiasta naista ja miestä Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Hollannissa, Italiassa ja Puolassa. Kyselyn virhemarginaaliksi ilmoitettiin neljä prosenttiyksikköä. Kyselyn teki German Marshall Fund of the United States -järjestö.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.