Mainos

Kysely: Suomalaiset Venäjä-kielteisiä

Kyselytutkimuksen mukaan suomalaisten suhtautuminen Venäjään on yllättävän kielteistä.

Lähes kaksi kolmasosaa suomalaisista suhtautuu Venäjään kielteisesti, kertoo tuore kyselytutkimus. Tutkimuksessa selviteltiin maailmanlaajuisesti suhtautumista suuriin teollisuusmaihin. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Gallup Internationalin tekemässä tutkimuksesta käy ilmi, että Euroopassa vain kosovolaiset ottavat suomalaisia nyreämmän kannan Venäjää kohtaan. Suomalaisista 61 prosenttia suhtautuu Venäjään joko erittäin tai melko kielteisesti.

Lähimmäksi suomalaisten Venäjä-käsityksiä tulevat Euroopassa kosovolaisten lisäksi tshekit ja sveitsiläiset. Silti suomalaisten Venäjä-vastaisuus on aivan omaa luokkaansa. Erot jopa Neuvostoliiton aikaisiin satelliittivaltioihin ovat huomattavia. Eniten hyvää sanottavaa Venäjästä on Liettuassa, Latviassa ja Virossa sekä Islannissa, Kreikassa ja Britanniassa.

Jos taas tarkastellaan positiivisia mielikuvia, niin vain Turkissa ja Japanissa on yhtä vähän Venäjään myönteisesti suhtautuvia kuin Suomessa. Myönteisesti Venäjään suhtautuvia on suomalaisista vastaajista yhdeksän prosenttia.

Melkein yhtä varauksellisesti suomalaiset suhtautuvat myös Yhdysvaltoihin, sillä kyselytutkimuksen mukaan suomalaisista 56 prosenttia suhtautuu Yhdysvaltoihin joko erittäin tai melko kielteisesti. Yhdysvaltoihin positiivisesti suhtautuvia on puolestaan 18 prosenttia.

Gallup Internationalin tutkimukseen haastateltiin yli 50 000 ihmistä 60 maassa. Kyselyssä painotettiin suhtautumista Yhdysvaltoihin. Maa sai alhaiset suosiolukemat niin Suomesta kuin muiltakin mailta.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 11.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.