Mainos

Kysely: Suomalaiset kykenemättömiä tupakkalakkoon

Tuhannet suomalaiset yrittävät päästä eroon tupakasta vuoden alussa. Lopettaminen onnistuu kuitenkin vain harvalta.

Tutkimuksen mukaan noin 250 000 suomalaista päättää tammikuun alussa lopettaa tupakoinnin. Tammikuun loppuun mennessä heistä noin puolet on repsahtanut. Helmikuun lopussa tupakkalakko on pettänyt jo 72 prosentilla yrittäjistä.

Tahdonvoima ei riitä

Yksi syy lopettamisen vaikeuteen voikin olla, että jopa 74 prosenttia yrittää lopettaa pelkän tahdonvoiman avulla. Se on kuitenkin erittäin vaikeaa, sillä tutkimusten mukaan vain 3 prosenttia tahdonvoimalla yrittävistä onnistuu tumppaamaan tupakat lopullisesti.

Valtaosa suomalaisista, eli noin 82 prosenttia, pitää tupakointia yksilön omana valintana, ei esimerkiksi riippuvuutena. Tässä näkökulmassa suomalaisten edelle nousevat vain kolmen muun Euroopan maan kansalaiset: Irlannin, Espanjan ja Britannian.

Tutkimuksesta ilmenee, että suomalaiset ovat kaikkiaan varsin tietoisia tupakoinnin riskeistä terveydelle: noin 80 prosenttia tietää, että tupakointi voi johtaa tappaviin sairauksiin ja 64 prosenttia tietää, että se aiheuttaa psyykkistä riippuvuutta.

Lääkeyritys Pfizerin teettämään tutkimukseen haastateltiin kansalaisia 16 Euroopan maassa. Tutkimukseen osallistui 1000 suomalaista.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja