Mainos

Kysely: Suomalaiset kannattavat ilmastolakia

Tänään julkistetun kyselyn mukaan lähes neljä viidestä suomalaisesta kannattaa ilmastolain säätämistä. Hallitus valmistelee parhaillaan ilmastolakia, jonka tarkoituksena on ohjata päästövähennyksiä ja parantaa ilmastopolitiikan ennakoivuutta.

Taloustutkimuksen toteuttamassa ja Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepan tilaamassa kyselyssä 79 prosenttia haastatelluista kannatti ilmastolakia. Kaksi kolmesta (67 prosenttia) haastatellusta haluaisi Suomen hallituksen toimivan painokkaammin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Vain viisi prosenttia haastatelluista oli sitä mieltä, ettei ilmastonmuutoksen torjuminen ole tärkeää.

- Tämä kysely osoittaa, että suomalaiset haluavat pitkäjänteistä ilmasto- ja energiapolitiikkaa. Enemmistö kaipaa hallitukselta nykyistä vahvempia toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Päättäjien on aika kantaa vastuunsa ja säätää Suomeen vahva ilmastolaki, vaatii Kepan kehityspoliittinen asiantuntija Henri Purje.

Kyselyn mukaan ilmastolailla on kannatusta yli puoluerajojen. Voimakkaimmin ilmastolakia kannattavat Vihreiden äänestäjät (92 prosenttia) ja SDP:n kannattajat (90 prosenttia). Sekä Kokoomuksen että Vasemmistoliiton äänestäjistä 83 prosenttia on ilmastolain kannalla. Vähiten ilmastolain kannattajia on perussuomalaisten äänestäjissä (62 prosenttia).

- Ilmastolain vahva kannatus ei mitenkään yllätä. Monissa aiemmissa kyselyissä ilmastonmuutos on ollut suomalaisten suurimpia huolenaiheita, kommentoi Maan Ystävien kampanjakoordinaattori Hanna Hakko.

Taloustutkimus haastatteli tuhatta henkilöä puhelimitse 9. - 16.4. 2014. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Ilmastolakiluonnos julkistettiin helmikuussa. Lausuntokierros päättyi maaliskuussa. Kaikkiaan lakiluonnos keräsi lähes 70 lausuntoa. Lakia on valmistellut hallituksen ilmastopoliittinen ministeriryhmä. Hallituksen esityksen pitäisi valmistua vielä ennen kesälomia.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.