Mainos

Kysely: SDP suurin puolue

SDP on MTV:n tuoreimman mielipidemittauksen mukaan yhä maan suurin puolue. Puoluekannatuksessa ei ole tapahtunut suuria muutoksia.

Puoluekannatus

Ruotsalainen kansanpuolue on hionut viikonloppuna kunnallisvaalitavoitteita. Veronalennusvaatimukset leimasivat puoluekokousta. Ja ovat leimanneet koko tutkimusajankohtaa - politiikan kahta viime viikkoa.

Puoluekannatus näyttää vakaalta. SDP on yhä maan suurin puolue, keskusta kakkonen ja kokoomus kolmonen. Demarien kannatusta saattaa siivittää yhä presidentinvaalit. Kannatus on täsmälleen sama kuin heti vaalien jälkeen helmikuussa.

Keskustan kannatus on samaan aikaan hiipunut. Puolue elää epävarmuuden aikaa, kun puheenjohtaja siirtyy rapakon taakse. Presidentinvaalien tuoma hyöty on lähes syöty.

Kokoomus taas toipuu hitaanlaisesti presidentinvaalien aiheuttamasta kannatuskadosta. Eikä asiaa auta yhtään se, että veropuolueena tunnettu kokoomus joutuu nyt hillitsemään muiden veronalennusintoa - jopa pääministerin.

Muista puolueista vasemmistoliitto on nousussa. Vihreät, RKP ja kristilliset jotakuinkin ennallaan. Remonttiryhmän kannatus on puhdas nolla.

Research Internationalin tutkimukseen on haastateltu lähes 1900 ihmistä viimeisten kahden viikon aikana. Virhemarginaali on kaksi prosenttia puoleen tai toiseen.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.