Mainos

Kysely: SDP:n kenttäväki kokoomusta tyytyväisempi hallitusohjelmaan

Vaikeiden hallitusneuvottelujen jäljet erottuvat edelleen päähallituspuolueiden piirihallitusten jäsenten ajatuksissa.

SDP:n puolueaktiivit uskovat oman puolueensa tavoitteiden toteutuneen hallitusneuvotteluissa selvästi paremmin kuin kokoomuksen aktiivit.

Myös moni kokoomuksen piirihallitusten jäsenistä ajattelee, että SDP sai hallitusneuvotteluissa tavoitteensa läpi kaikista parhaiten.

Kokoomuksen kenttäväestä lähes neljä kymmenestä on sitä mieltä, että puolue sai läpi omia tavoitteitaan hallitusneuvotteluissa vain tyydyttävästi tai huonosti.

Demareiden kenttäväen mielestä puolue sai tavoitteensa läpi selvästi paremmin. Lähes yhdeksän kymmenestä nimittäin ajattelee, että omat tavoitteet menivät läpi hyvin tai erittäin hyvin.

Eripura näkyy

Kokoomuksen kenttäväestä vain noin puolet on sitä mieltä, että oma puolue sai hallitusneuvotteluissa tavoitteitaan parhaiten läpi. Peräti kaksi viidestä ajattelee, että parhaiten tässä onnistui SDP.

Sosiaalidemokraattien kenttäväen suuri enemmistö taas ajattelee oman puolueen saaneen tavoitteitaan läpi kaikista parhaiten. Kokoomukselle tämän kunnian SDP:n aktiiveista antaa viidesosa.

Tietynlainen eripura päähallituspuolueiden välillä näkyy myös siinä, että toinen ei ole kummallekaan mieluisin hallituskumppani. Kokoomukselle selvästi mieluisin on RKP, SDP:n suosikkikumppani on Vasemmistoliitto.

Asia käy ilmi MTV3:n puolueiden piirihallitusten jäsenille marraskuun lopulla teettämästä kyselystä. Kyselyn toteutti Think If Laboratories. Kokoomuksen piirihallitusten jäsenistä kyselyyn vastasi 64 prosenttia, SDP:n kenttäväestä 70 prosenttia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.