Mainos

Kysely: SDP:n kannatus laskenut hieman alkuvuonna

SDP:n kannatus oli helmikuussa 25,2 prosenttia, kun se oli tammikuussa vastaavassa kyselyssä 26,3 prosenttia.

SDP näyttää olevan yhä Suomen suosituin puolue. Ylen radiouutisten teettämän kyselyn mukaan puolueen kannatus on kuitenkin laskenut hitusen alkuvuoden aikana.

SDP:n kannatus oli helmikuussa 25,2 prosenttia, kun se oli tammikuussa vastaavassa kyselyssä 26,3 prosenttia. Vuoden takaisesta puolueen kannatus on pysynyt liki ennallaan.

Toiseksi suosituimman puolueen paikkaa pitää edelleen keskusta. Tutkimuksen mukaan puolueen kannatus oli helmikuussa 22,8 prosenttia. Tammikuuhun verrattuna keskustan suosio on hieman noussut, mutta viime vuoden helmikuusta kannatus on tippunut lähes kaksi prosenttiyksikköä.

Kyselyn mukaan kokoomuksen kannatus oli helmikuussa 20,9 prosenttia. Puolueen suosio näyttää kasvaneen hieman tammikuun lukuihin ja viime vuoden helmikuuhun verrattuna.

Vasemmistoliiton kannatukseksi kysely antoi 9,4 ja vihreiden 9,1 prosenttia. Sekä kristillisdemokraattien että RKP:n suosio oli puolestaan 4,5 prosenttia ja perussuomalaisten 2,7 prosenttia.

Taloustutkimuksen 23.1.-1.3. tekemään kyselyyn vastasi 1897 ihmistä. Tutkimuksen virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.