Mainos

Kysely: Sateenkaarihallitus saisi jatkaa

Yli puolet kansalaisista antaisi nykyisen sateenkaarihallituksen jatkaa vaalien jälkeenkin, jos hallituspuolueet saavat eduskuntaan enemmistön, selviää Verkkouutisten Taloustutkimukselle teettämästä mielipidemittauksesta.

Vastanneista 57 prosenttia olisi valmis antamaan hallitukselle jatkomandaatin, kun 36 prosenttia on sitä mieltä, että nykyinen hallituspohja ei tulisi kysymykseen. Ilman kantaa oli 17 prosenttia vastanneista. Kysely toteutettiin viime tiistaina haastattelemalla puhelimitse 504 15-74 -vuotiasta henkilöä.

Hallituksen kannatus on selvästi suurinta kahdessa päähallituspuolueessa. SDP:n kannattajiksi ilmoittautuneista 67 prosenttia antaisi nykyhallituksen jatkaa, ja kokoomuslaisten piirissä hallitusta kannatti 63 prosenttia. Kokoomuksen piirissä hallitusta haluaisi vaihtaa 24 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Myös keskustalaisista 32 prosenttia ilmoitti kannattavansa nykyhallituksen jatkamista. 63 prosenttia vastustaisi hallituksen jatkoaikaa. Muissa puolueissa hallituksen taakse asettui 57 prosenttia vastaajista.

Haastateltavilta kysyttiin "jos nykyiset hallituspuolueet saisivat seuraavissa eduskuntavaaleissa enemmistön, niin kannattaisitko nykypohjaista hallitusta myös vaalien jälkeiseksi hallitukseksi". Kyselyn virhemarginaali on Taloustutkimuksen mukaan kolme prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.