Mainos

Kysely: Ruuhkamaksujen kannatus ja vastustus tasoissa

Pääkaupunkiseudulla ruuhkamaksujen kannatus ja vastustus ovat lähes yhtä suuret. Tämä käy ilmi MTV:n uutisten ja Lehtiyhtymän teettämästä kyselystä.

Kaikkien vastaajien välillä kannatuksen ja vastustuksen ero on pieni. Hieman alle puolet vastanneista eli 47 prosenttia kannattaa ruuhkamaksuja, kun niitä puolestaan vastustaa 44 prosenttia. Kantaansa ei osannut sanoa 9 prosenttia vastaajista. Koska tutkimuksen virhemarginaali on 3 prosenttiyksikköä, ovat kannatus ja vastustus käytännössä tasoissa.

Naisten niukkaa enemmistö kannattaa ruuhkamaksuja (51%), miesten yhtä niukka enemmistö (51%) taas vastustaa niitä.

Eroja ruuhkamaksukantoihin tulee myös sen mukaan, omistaako itse autoa. Vielä tyypillisin vastaajajoukko, jonka kotitaloudessa on yksi auto, hajaantuu aivan tasaisesti. Vajaa puolet kannattaa ja samoin vastustaa.

Kahden auton talouksien vastaajat torjuvat ruuhkamaksut selkein luvuin: 30 prosenttia kannattaa ja 62 prosenttia vastustaa. Täysin päinvastaiset ovat lukemat puolestaan autottomilla vastaajilla, heistä peräti 66 prosenttia kannattaa ruuhkamaksuja ja vain 25 prosenttia vastustaa.

Ruuhkamaksut saavat myös enemmän kannatusta helsinkiläisvastaajilta ja muualta pääkaupunkiseudulta (Espoo, Vantaa, Kauniainen) kuin ns. kehyskuntien vastaajilta.

Näin kysely tehtiin

Kyselyn teki Taloustutkimus MTV3:n ja Lehtiyhtymän toimeksiannosta.

Kyselyyn vastasi 1000 ihmistä pääkaupunkiseudulta ja kehyskunnista. Otos muodostettiin satunnaisotantana niiden 15-79-vuotiaasta väestöstä. Otos painotettiin iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan kohderyhmää edustavaksi.

Haastattelut tehtiin puhelimitse 1.-6.2.2008.

(pdf-tiedosto)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.