Kysely: Puolet venäläisistä kannattaa pakotteita Viroa vastaan

Kyselyyn vastanneista 74 prosenttia sanoi pitävänsä Viroa vihamielisenä valtiona. Peräti 54 prosenttia oli sitä mieltä, että talouspakotteet olisivat sopiva rangaistus Pronssisoturi-patsaan siirtämisestä.

Yli puolet venäläisistä kannattaa talouspakotteita Viroa vastaan, selviää venäläisen tutkimuslaitoksen tänään julkaisemasta kyselystä.

Vastanneista 54 prosenttia oli sitä mieltä, että talouspakotteet olisivat sopiva rangaistus Pronssisoturi-patsaan siirtämisestä Tallinnassa. Vain 20 prosenttia vastusti pakotteita.

Talouspakotteista suosittiin energiatoimitusten katkaisemista ja virolaisten tuotteiden maahantuonnin kieltämistä. Neljä prosenttia vaati Viron rajojen sulkemista ja prosentti halusi aloittaa sodan Viroa vastaan.

Vastaajat tuomitsivat lähes yksimielisesti patsaan siirron. Vain kaksi prosenttia vastaajista kannatti patsaan siirtämistä, kun taas sitä vastusti 78 prosenttia.

Kyselyyn vastanneista 74 prosenttia sanoi pitävänsä Viroa nyt vihamielisenä valtiona. Kymmenen prosenttia piti Viroa yhä ystävällisenä.

(MTV3-STT-BNS)

Lue myös:

    Uusimmat