Kysely: Puolet kansasta kannattaa porvarihallitusta

Ennen vaaleja suosituin vaihtoehto oli punamultahallitus, mutta nyt liki puolet kansalaisista kallistuu keskustan ja kokoomuksen muodostaman hallituksen kannalle.

Noin puolet eli 49 prosenttia kansalaisista pitää keskustan ja kokoomuksen muodostamaa porvarihallitusta mieluisimpana, ilmenee Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämästä kyselystä.

Keskustan ja SDP:n varaan perustuvaa punamultahallitusta kannattaa reilu neljäsosa eli 26 prosenttia. Kokoomuksen ja SDP:n muodostama sinipunahallitus sai taakseen 11 prosenttia suomalaisista. Kyselyyn vastanneista 15 prosenttia ei ottanut kantaa asiaan.

Tulokset eroavat merkittävästi vaaleja edeltäneiden vastaavien kyselyjen tuloksista. Maaliskuussa ennen vaaleja suosituin vaihtoehdoista oli 43 prosentilla punamultahallitus, kun taas vain neljäsosa kannatti porvarihallitusta.

Suomen Gallup haastatteli puhelimitse lehden toimeksiannosta 1001 suomalaista eduskuntavaalien jälkeen 20.-29. maaliskuuta. Tutkimuksen virhemarginaali on 3,0 prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat