Mainos

Kysely: Presidentiltä odotetaan hyvinvoinnin puolustamista

Helsingin Sanomien tekemän kyselyn mukaan suomalaiset tahtovat presidentiksi hyvinvoinnin puolustajan.

Helsingin Sanomien tilaamassa mielipidekyselyssä kysyttiin, mitä kansalaiset odottavat presidentiltä. Eniten toivottiin presidentin puolustavan hyvinvointivaltiota. Toiseksi tärkeimpänä kansalaiset pitivät sitä, että presidentti patistaa päättäjiä etsimään keinoja talouden ja työllisyyden parantamiseksi.

Presidentiltä odotetaan toimia myös terrorismin Suomeen leviämisen estämiseksi. Sen sijaan kysymys Suomen Nato-jäsenyydestä ei kyselyn perusteella ole tärkeä ehdokasvalinnan kannalta.

Kansa ei halua vähentää presidentin valtaoikeuksia. Kyselyn perusteella näyttää pikemminkin siltä, että vastaajat haluavat presidentin vaikuttavan asioihin, joihin hänellä ei ole suoraa muodollista valtaa.

Istuvan presidentin Tarja Halosen (sd.) kannattajat pitävät keskimäärin tärkeämpänä sosiaalista tasa-arvoa. Nato-jäsenyyttä he sen sijaan eivät pidä juuri lainkaan tärkeänä. Kokoomuksen ehdokkaan Sauli Niinistön kannattajat puolestaan katsovat Nato-jäsenyyden tukemisen olevan tärkeää. Matti Vanhasen (kesk.) kannattajat korostavat maanpuolustuksen voimavarojen lisäämistä ja perinteisten perhearvojen puolustamista.

Kyselyä varten haastateltiin reilua 1200 ihmistä lokakuussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.