Mainos

Kysely: Poliisit tyytyväisiä työhönsä

Poliisin terveydentilaa ja työterveyshuoltoa koskevan tutkimuksen mukaan suurin osa poliiseista on tyytyväisiä työhönsä. He ovat ammattiin tullessaan terveitä ja hyväkuntoisia, mutta myöhemmin heidän kunnossaan on toivomisen varaa.

Länsi-Suomen läänissä tehdystä tutkimuksesta käy ilmi, että poliisien fyysinen toimintakyky yleensä alenee 40 ikävuoden jälkeen. Etenkin kenttätehtävissä työskentelevien poliisien fyysisen kunnon taso korostuu.

Työterveyshoitaja Annette Nurminen sanoo, että kun poliisihenkilöstön keski-ikä koko ajan nousee, myös sairaudet lisääntyvät. Tämä lisää paineita poliisien työterveyshuollon kehittämiseen. Ikääntyvillä poliiseilla on samoja sairauksia kuin muullakin väestöllä.

Poliisin työ on yhä enemmän asiakaspalvelutyötä, joka on laajentunut ja muuttunut vaativammaksi. Samalla poliisien henkinen kuormittavuus on lisääntynyt. Poliisien lukumäärän väheneminen ja virantäyttökiellot ovat omalta osaltaan vaikuttaneet poliisien keski-iän nousuun. Näin työkykyä ylläpitävä toiminta on tullut poliisien kohdalla entistä tärkeämmäksi.

Tutkimus alkoi vuonna 1997. Se käsitti entisen Turun ja Porin läänin alueen eli 12 kihlakuntaa nykyisestä Länsi-Suomen läänistä. Yli 900 poliisihenkilöstöön kuuluvaa palautti kyselylomakkeen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.