Kysely paljastaa yhden asian, joka tekee onnellisemmaksi kuin seksi – oletko samaa mieltä?

Englantilainen kyselytutkimus paljastaa, että lyhyet työmatkat ovat useimpien mielestä parempaa kuin seksi.

Onhan seksi mahtavaa, mutta ilmeisesti muutamakin asia voi viedä siltä voiton. Kerroimme aiemmin sosiaalisessa mediassa listatuista asioista, jotka olivat parempia kuin seksi. Ihmisten mielestä esimerkiksi 15 välilehden sulkeminen tietokoneelta projektin valmistuttua ja kylpytakissa makaaminen kolme tuntia suihkun jälkeen olivat makuuhuoneen hetkiä parempia.

Uuden Timeout-lehden tekemän kyselytutkimuksen mukaan myös lyhyt työmatka on parempaa kuin seksi. Yli 3 000 lontoolaiselle tehdyssä kyselyssä kävi ilmi, että mikään ei tehnyt heitä niin onnelliseksi kuin lyhyt työmatka.

Yli 84 prosenttia vastanneista kertoi tunteneensa itsensä onnelliseksi viimeisen vuorokauden aikana. Onnellisuus oli kaksi prosenttia korkeampaa niiden joukossa, jotka kertoivat harrastaneensa seksiä vastikään. Vielä enemmän luku kuitenkin nousi niiden joukossa, jotka ilmoittivat työmatkansa olevan lyhyt.

Lyhyenä työmatkana Lontoossa pidettiin 15–30 minuuttia kestävää matkaa. Suurkaupungissa työmatkaan kuluu keskimäärin 39 minuuttia.

Pitkä työmatka aiheuttaa stressiä

Kyselytutkimus ei kuitenkaan ole ensimmäinen, jossa lyhyiden työmatkojen on todettu tekevän onnelliseksi. Esimerkiksi Waterloon yliopiston tekemässä tutkimuksessa huomattiin selkeä linkki hyvinvoinnin ja työmatkaan käytetyn ajan välillä. Ihmiset, joiden työmatka oli pidempi, ilmoittivat olevansa tyytymättömämpiä elämäänsä.

Pitkien työmatkojen ajatellaan vaikuttavan ihmisten stressitasoon. Matkustaminen voi tuoda elämään kiireen tunnetta ja painetta.

***

2:18

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja