Mainos

Kysely: Päiväkotien omat keittäjät säilytettävä

Suomalaiset haluavat pitää päiväkodeissa omat keittäjät. MTV:n uutisten nettikyselyyn vastanneista lähes 92 prosenttia oli sitä mieltä, että päiväkotien keittiöissä tulisi olla oma henkilökuntansa.

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti eilen siirtää päiväkotien ruokahuollon sosiaalivirastolta liikelaitos Palmian vastuulle ensi syksystä lähtien. Keskittämistä kaupunki perusteli 40 työntekijän ja kahden miljoonan euron vuosittaisilla säästöillä. Päiväkotilasten vanhemmat ovat vastustaneet rajusti ruokapalvelun siirtämistä muun muassa nettiadressilla.

Nettikyselyyn vastanneet ovat vanhempien kanssa samoilla linjoilla siitä tehdasvalmisteiden ruoan mausta sekä siitä, että ruoan valmistus päiväkodeissa on osa kasvatustyötä.

- Lapsille on todella elintärkeää, että he saavat omalta keittäjältä juuri heille laitettua ruokaa. Tuoreena ja lämpimänä. Miksi kaikki hyvä ja inhimillinen pitää poistaa? Sitä en ymmärrä. Huhhuh mikä suomi onkaan nykypäivänä!, kummastelee nimimerkki " beckmul".

- Keittäjät ovat yksi ryhmä kasvattajia. He antavat pienille lapsille oman panoksensa kasvatustyössä, painottaa "mummi".

- On täysin selvää, että päiväkodeissa on omat keittäjät. Kaikki allergia, ruokavaliot, lähiruuan käyttö ym. on helpompaa toteuttaa, kun ruoka tehdään omassa keittiössä. Keittäjällä ja keittiöhenkilökunnalla on toinenkin erittäin tärkeä tehtävä, eli kasvatus. Lapsilla on mahdollisuus tutustua ruuan valmistukseen, olla apuna pienissä askareissa, esim. voidaan myös osastoissa keskustella eri ruoka-aineista ja ruuista, kirjoittaa "Rosa".

Vain kahdeksan prosenttia vastaajista kannatti päiväkotien ruokapalvelujen keskittämistä ulkopuoliselle taholle.

- Jos kunta säästää huomattavasti ,niin sehän on oikein järkevä kohta säästää. Ruoka tehdään muualla ja tuodaan päiväkotiin lämmitettäväksi, eikä mitään - kuten todella moni kyllä-äänestävä kuvittelee, että lapset eivät saisi enää ruokaa ollenkaan. Ruokana olisi joku hikinen lattialla pyörinyt porkkana, joka pitäisi jakaa kaikille, nimimerkki "peruna" sanoo.

Kyselyyn on tähän mennessä vastannut yli 1700 henkilöä.

(MTV3)

(9.9.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.