Mainos

Kysely: Omaa avainministeriä kiitellään, hallituskumppanin avainministeriä kritisoidaan

Kokoomuksen ja SDP:n piirihallitusten jäsenet ylistävät omia avainministereitään Jyrki Kataista ja Jutta Urpilaista. Kokoomuksen puolueaktiivit ovat kuitenkin kriittisiä Urpilaisen onnistumista kohtaan, samoin demarit Kataisen onnistumista kohtaan.

Asia ilmenee MTV3:n puolueiden piirihallitusten jäsenille marraskuun lopulla teettämästä kyselystä. Kokoomuksen kenttäväestä kyselyyn vastasi 64 prosenttia, SDP:n väestä 70 prosenttia. Kyselyn toteutti Think If Laboratories.

SDP:n väestä puolet on sitä mieltä, että Jyrki Katainen on onnistunut pääministerin tehtävässään vain tyydyttävästi.

Omien joukossa hän saa sen sijaan erittäin hyvät arviot. Kokoomuksen piirihallitusten jäsenista 92 prosenttia ajattelee, että Katainen on hoitanut tehtävänsä pääministerinä hyvin tai erittäin hyvin.

Toisaalta myös Kokoomuksessa suhtaudutaan Jutta Urpilaisen onnistumiseen valtiovarainministerinä kriittisesti. Vain kolmannes ajattelee, että hän on onnistunut ministerin tehtävässään hyvin tai erittäin hyvin.

Omien joukossa Urpilaistakin kiitellään vuolaasti. SDP:n aktiiveista 95 prosenttia ajattelee, että Urpilainen on hoitanut tehtävänsä hyvin tai erittäin hyvin.

Myös Tuomiojan, Ihalaisen, Risikon ja Häkämiehen työtä kiitellään

SDP:n piirihallituksissa myös erityisesti ulkoministeri Erkki Tuomioja ja työministeri Lauri Ihalainen saavat työstään hyvät arviot. Kenttäväestä 94 prosenttia ajattelee, että Tuomioja on hoitanut tehtävänsä hyvin tai erittäin hyvin, Ihalaisen työstä vastaavan arvion antaa 93 prosenttia.

Kokoomus-aktiivien mielestä Kataisen ohella sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko sekä elinkeinoministeri Jyri Häkämies ovat onnistuneet työssään parhaiten. Kenttäväestä 93 prosenttia ajattelee, että Risikko on hoitanut ministerin pestinsä hyvin tai erittäin hyvin, Häkämiehestä vastaavan arvion antaa 94 prosenttia.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb saa nyt omiltaan myös nihkeämpiä arvioita, kun aikaisemmin hänen kilpensä on ollut ministerinä lähes virheetön. Kokoomuksen kenttäväestä 14 prosenttia on sitä mieltä, että Stubb on hoitanut tehtävänsä vain tyydyttävästi tai huonosti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.