Mainos

Kysely: Niinistöstä toivotaan Halosta aktiivisempaa presidenttiä

Kansalaiset toivovat pian tasavallan presidentin virkaan astuvalta Sauli Niinistöltä edeltäjäänsä aktiivisempaa otetta moniin asioihin.

MTV3:n ja Oikeusministeriön tilaamasta kyselystä käy ilmi, että neljä viidestä suomalaisesta haluaisi presidentin pitävän aktiivisemmin yhteyttä hallitukseen ajankohtaisissa poliittisissa kysymyksissä. Yhtä moni näkisi mielellään presidentin osallistuvan vieläkin voimakkaammin viennin edistämiseen.

Niinistön toivotaan myös ajavan Suomen etua kansainvälisissä yhteyksissä itsekkäämmin kuin edeltäjänsä. Tätä mieltä on yli kaksi kolmasosaa suomalaisista. Yhtä moni lisäisi presidentin yhteistyötä kehittyvien maiden kanssa ja toivoo Niinistön nostavan ihmisoikeuskysymykset laajemmin esiin.

Niin ikään kaksi kolmesta haluaisi Niinistön puuttuvan selvästi aiempaa voimakkaammin myös kotimaan ongelmiin ja jopa painostavan hallitusta ja eduskuntaa. Tämän toiveen toteutumista tietysti rajoittaa se, ettei presidentillä ole valtaoikeuksia suoraan puuttua näihin asioihin.

MTV3:n ja Oikeusministeriön teettämän kyselyn toteutti TNS Gallup Oy ja siihen vastasi 1002 15-vuotta täyttänyttä suomalaista. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Presidentti Tarja halosen ja muiden päättäjien onnistumista käsitellään huomenna eduskunnassa pidettävässä Talviareenassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.