Mainos

Kysely: Niinistö veisi Suomen Natoon

Tuoreen tutkimuksen mukaan 54 prosenttia suomalaisista arvioi, että Niinistön johtama Suomi liittyisi Natoon.

Enemmistö kansalaisista uskoo, että Suomi liittyy puolustusliitto Naton jäseneksi, jos kokoomuksen ehdokas Sauli Niinistö valitaan tasavallan presidentiksi. Tarja Halosen tai Matti Vanhasen johdolla Suomi sen sijaan pysyisi Naton ulkopuolella.

Suomen Tietotoimiston yhdessä viiden sanomalehden kanssa teettämä kysely paljastaa, millaisten asioiden suomalaiset odottavat toteutuvan, jos presidentiksi valitaan Halonen, Niinistö tai Vanhanen.

Enemmistön mielestä Halosen kaudella tasa-arvo, suvaitsevaisuus ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden arvostus lisääntyisivät. Niinistön tai Vanhasen johtamassa Suomessa kohentuisi yrittäjyyden ja yritteliäisyyden arvostus.

Tutkimusta varten haastateltiin joulukuun puolenvälin aikoihin puhelimitse tuhatta suomalaista. Tutkimuksen toteutti Suomen Gallup.

Vastaajista 54 prosenttia arvioi, että Niinistön johtama Suomi liittyisi Natoon. Jos Halonen valitaan presidentiksi, Naton jäsenyyteen uskoo vain 17 prosenttia. Nato-jäsenyyttä ei pidetä todennäköisenä myöskään Vanhasen johtamassa Suomessa. Sellaiseen uskoo 28 prosenttia eli vähemmän kuin joka kolmas.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.