Mainos

Kysely: Niinistö ja Vanhanen liki tasoissa

Tuoreen kyselyn mukaan Matti Vanhasen ja Tarja Halosen kannatus on noussut marraskuun lopusta. Sauli Niinistön kannatus on sen sijaan laskenut.

Kokoomuksen Sauli Niinistön ja keskustan Matti Vanhasen kannatus presidentiksi on nyt lähes samalla tasolla.

Helsingin Sanomien tilaaman tutkimuksen mukaan Niinistön suosio on laskenut marraskuun lopusta neljä prosenttiyksikköä ja on nyt 20 prosenttia. Vanhasen kannatus on puolestaan noussut prosenttiyksikön verran 19 prosenttiin.

SDP:n ja vasemmistoliiton ehdokkaan Tarja Halosen suosio on kääntynyt joulukuussa kasvuun. Halonen saisi tällä hetkellä 55 prosentin kannatuksen, joka veisi hänet läpi jo ensimmäisellä kierroksella. Marraskuun lopussa istuvan presidentin kannatus oli 52 prosenttia.

Halosen suosio ylittää 50 prosentin tason kaikkialla muualla paitsi Pohjois-Suomessa, jossa hänen kannatuksensa jää 40 prosenttiin. Niinistöllä on keskimääräistä enemmän kannattajia Uudellamaalla, Vanhasella puolestaan Itä- ja Pohjois-Suomessa.

Suomen Gallupin tekemään tutkimukseen haastateltiin kaikkiaan 1400 suomalaista, joista 16 prosenttia ei osannut kertoa kantaansa. Epävarmojen äänestäjien osuus on hienoisessa nousussa. Tutkimuksen virhemarginaali on suurimmillaan 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja