Mainos

Kysely: Nettipelit kiehtovat lapsia

Joka viides Pelastakaa Lapset - järjestön kyselyyn vastanneista lapsista oli nähnyt netissä jotakin pelottavaa.

Lapset kasvavat pelien ja netin parissa, ilmenee Pelastakaa Lapset -järjestön tuoreesta mielipidekyselystä. Sen mukaan vain seitsemän prosenttia 7-12-vuotiaista lapsista ei pelaa ollenkaan peli- tai tietokoneella. Alle kouluikäisistä 4-6-vuotiaista puolestaan noin viidesosa ei pelaa.

Järjestön tämän vuoden mielipidekyselystä kävi ilmi, että netti on pienimmillekin melko tuttu. Lähes puolet ala-asteikäisistä surffailee ainakin pari kertaa viikossa ja 4-6-vuotiaistakin reilu neljännes. Joka viides kyselyyn vastannut oli nähnyt netissä jotakin pelottavaa. Viime vuonna vastaava määrä oli 12 prosenttia.

Lasten matkapuhelinten määrä näyttää kasvaneen. Viime vuonna puolella vastanneista lapsista oli kännykkä - nyt jo yli 60 prosentilla.

Pienet kaipasivat erityisesti isäänsä

Kyselyssä pyydettiin lasten mielipiteitä myös siitä, ovatko isä tai äiti riittävästi lapsen kanssa, kuuntelevatko vanhemmat, mitä kerrottavaa lapsella on, onko hyvää kaveria tai kiusataanko häntä.

Lapset ilmaisivat kaipaavansa eritoten isäänsä, jonka kaipuu korostuu alle kouluikäisten keskuudessa. Vain noin puolet 4-6-vuotiaista oli sitä mieltä, että isä viettää heidän kanssaan tarpeeksi aikaa. Kaikista vastanneista 61 prosenttia sanoi isän olevan heidän kanssaan riittävästi.

Pelastakaa Lasten 4-12-vuotiaille suunnattu kysely tehtiin nyt neljännen kerran. eGallup -nettikyselyyn vastasi 425 lasta. Lasten koulut ja päiväkodit valittiin tällä kertaa etukäteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.