Mainos

Kysely: Naispapit lisänneet kirkon suvaitsevaisuutta

Pappisliiton jäsenkyselyn mukaan suurin osa papeista arvioi alan naisistumisen parantaneen seurakuntien työilmapiiriä, mutta heikentäneen yhteistyötä herätysliikkeisiin.

Pappien enemmistö arvioi ammattikuntansa naisistumisen lisänneen kirkon suvaitsevaisuuttta ja vaikuttaneen myönteisesti papiston ja seurakuntalaisten välisiin yhteyksiin. Naisistumisen katsotaan myös vaikuttaneen positiivisesti muun muassa papin ammatin arvostukseen yhteiskunnassa ja seurakunnan työilmapiiriin, ilmenee Suomen kirkon pappisliiton jäsenkyselystä.

Kielteisesti naisistuminen on vaikuttanut yhteistyöhön herätysliikkeiden kanssa. Lähes puolet kyselyyn vastanneista katsoo, että yhteistyö herätysliikkeiden kanssa on heikentynyt naispappien aikana.

Papiston palkkakehitykseen naisistuminen on vaikuttanut kielteisesti joka neljännen mielestä. Mahdollisuudet uralla etenemiseen naispapit kokevat huonommiksi kuin mieskollegansa. Tilanne näkyy jo pappisuran alkuvaiheessa, sillä naispapit ovat miespappeja useammin määräaikaisissa palvelussuhteissa.

-Tulokset haastavat sekä kirkkoa että Pappisliittoa kiinnittämään entistä enemmän huomiota sukupuolten väliseen tasa-arvoon, toteaa kyselytuloksia eritellyt tutkija Kari Salonen Kirkon tutkimuskeskuksesta.

Pappien jäsenkysely tehtiin tämän vuoden tammi-helmikuussa. Siihen vastasi reilut 1200 Pappisliiton jäsentä, joista 35 prosenttia oli naisia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.