Mainos

Kysely: Naiset miehiä tyytymättömämpiä työpaikkoihinsa ja pomoihinsa, voi näkyä sairauspoissaoloissa

Työelämässä olevat naiset ovat tutkimuksen mukaan selvästi miehiä tyytymättömämpiä esimiehiinsä ja heiltä saamaansa tukeen ja palautteeseen.

Accountor-konserniin kuuluvan konsulttiyritys HR4:n työntekijäkyselystä ilmenee, että jopa neljännes naisista kokee, ettei saa esimieheltään tukea työssä onnistumiseen. Miehistä tätä mieltä on noin joka viides.

HR4:n mukaan tyytymättömyyden seuraukset ovat selvästi havaittavissa.

– Mitä tyytymättömämpi työntekijä on esimiestyöhön, sitä enemmän hänellä on sairauspoissaoloja. Tämä on asia, joka kannattaisi ottaa todella vakavasti jokaisella työpaikalla, HR4:n tutkimusliiketoiminnan johtaja Teemu Putto painottaa.

Joka kolmas vastannut nainen kokee, ettei häntä arvosteta työpaikalla. Miehistä tätä mieltä oli runsas neljännes. Kokemus arvostuksen puutteesta oli sitä yleisempi, mitä suuremmasta yrityksestä on kyse. Yleisintä arvostuksen puute oli teollisuusyrityksissä.

Naiset näkevät miehiä useammin puutteita myös työpaikkojen tasa-arvossa. Joka kolmas nainen koki, että työpaikalla ei kohdella kaikkia tasa-arvoisesti. Miehistä tätä mieltä oli harvempi kuin joka neljäs.

Naisista 39 prosenttia oli tyytymättömiä kehitysmahdollisuuksiinsa työpaikallaan. Miehistä tätä mieltä oli 30 prosenttia.

Verkkopaneelina toteutetussa kyselyssä oli mukana runsaat 2 000 ihmistä. Tutkimuksen virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.