Mainos

Kysely: Mannerheim-liput eivät kiinnosta

Mannerheim pääsylippu

Rahavaikeuksien kanssa painivaa Mannerheim-elokuvaa yritetään rahoittaa myös yksityisille henkilöille myytävillä ennakkolipuilla.

Elokuvan tuottajan Markus Selinin mukaan 50 euroa maksavat ennakkoliput ovat vastaus kansalaisten lukuisiin yhteydenottoihin ja heidän haluunsa olla mukana toteuttamassa elokuvaa.

MTV:n nettikysely kertoo kuitenkin nihkeästä suhtautumisesta. Vain 13 prosenttia kyselyyn osallistuneista aikoo ostaa elokuvan ennakkolipun.

Lipun ostaneet tai sitä suunnittelevat kokevat hankinnallaan auttavan tärkeän elokuvan rahoittamista.

- Tästä elokuvasta voi tulla yhtä tärkeä tai tärkeämpi kuin Tuntemattomasta sotilaasta, ja nyt meillä on "proo" tekijöitäkin, kirjoittaa nimimerkki "mannerheimafani" perusteluissaan.

Monet pitävät elokuvaa kunnianosoituksena paitsi Mannerheimille myös veteraanisukupolvelle yleisemmin.

- Elokuva toteutuessaan kunnioittaa veteraanisukupolven tekemää työtä. Marskista ilman muuta elokuva ja yksi tärkeä kohde sotavuosilta myös elokuvaksi, Raatteen Tie, toteaa nimimerkki "korpisoturi".

Valtaosa suhtautuu nuivasti

MTV:n nettikyselyyn osallistuneista valtaosa suhtautuu nuivasti Mannerheim-elokuvan ennakkolippuihin. 87 prosenttia vastaajista ei suunnittele lipun ostamista.

Suurin osa vastaajista suhtautuu myönteisesti tai vähintään neutraalisti elokuvan tekoon tai sen päähenkilöön, mutta ei lämpene ennakkolipuille.

- En osta kirjaakaan ennen kuin se on kirjoitettu enkä lippua Savonlinnan oopperajuhlien esitykseen ennen kuin se on sävelletty, kirjoittaa muun muassa nimimerkki "ts".

Osa niistä, jotka ilmoittavat jättävänsä ennakkoliput ostamatta, vastustaa voimakkaasti myös koko elokuvahanketta. Useissa perusteluissa näkyy Mannerheimin persoonaan liittyvä historian painolasti.

- Lahtarikaartin kenraali ei ansaitse hymistelyä. Harlinin tapaiset pikkuporvarit luulevat voivansa rakentaa ökyaatelisesta ikonin, mutta metsään menee kuten Harlinin bisnekset yleensä. Tässä ajassa ei pidä jakaa kansaa kahtia, nimimerkki "kunniaton kohde" kirjoittaa.

MTV:n nettikyselyyn tuli noin 3 800 vastausta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.