Kysely: Maailma muuttuu turvattomammaksi

Suomalaisia näyttävät huolettavan varsinkin ilmastonmuutos ja köyhyys. Myös uutta, vakavaa terrori-iskua jossain päin maailmaa pidetään mahdollisena.

Tuoreen kyselyn mukaan enemmistö suomalaisista uskoo maailman muuttuvan nykyistä turvattomammaksi.

Vastaajista 53 prosenttia ajattelee maailman menevän turvattomampaan suuntaan. Noin joka kolmas suomalainen puolestaan arvelee, että turvallisuustilanne pysyy ennallaan.

Noin kaksi viidestä kokee maailman jo nyt melko tai erittäin turvattomaksi. Puolet suomalaisista kuitenkin pitää nykytilannetta turvallisena.

Kolme neljästä vastaajasta pitää todennäköisenä, että jossain päin maailmaa sattuu uusi, syyskuun 11. päivän kaltainen vakava terrori-isku. Yksittäisistä maista suomalaiset nimeävät suurimmiksi turvallisuusuhiksi Irakin, Iranin, Venäjän ja Yhdysvallat.

Naiset arvioivat sekä nykytilannetta että tulevaisuutta synkemmin kuin miehet. Maailman pahimpina ongelmina suomalaiset pitävät ilmastonmuutosta ja köyhyyttä.

Tulokset käyvät ilmi Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämästä mielipidekyselystä. Marras-joulukuun vaihteessa tehtyyn kyselyyn vastasi lähes 1300 suomalaista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat