Mainos

Kysely lupaa Viron vihreille parlamenttipaikkoja

Tutkimusjohtaja arvioi kyselyn tuloksen viittaavan siihen, että Viron politiikassa on yhä selvä tarve tuoreille voimille.

Vasta perustettu Viron vihreät -puolue ylittää äänikynnyksen kevään parlamenttivaaleissa, jos Eesti Päevaleht -lehden julkaisemaan kyselyyn on uskominen. Sen mukaan vihreitä äänestäisi nyt seitsemän prosenttia vastanneista.

Nykyisistä hallituspuolueista pääministeri Andrus Ansipin Reformipuolue saa kyselyn mukaan 17 ja Edgar Savisaaren johtama Keskusta 18 prosentin kannatuksen.

Kolmas hallituspuolue Kansanliitto jäi kyselyssä vihreiden kanssa tasoihin seitsemän prosentin kannatuksella, samoin oppositiossa olevat sosiaalidemokraatit.

Ex-pääministeri Mart Laarin johdolla vaaleihin lähtevän oikeisto-opposition eli Isänmaan ja Res Publican liiton kannatus oli kymmenen prosenttia. Muut puolueet eivät ylittäneet viiden prosentin äänikynnystä.

Turu-uuringute AS -tutkimuslaitos haastatteli kyselyä varten 782 henkilöä marras-joulukuun aikana.

Tutkimusjohtaja Tonis Ormisson arvioi Eesti Päevaleht -lehdelle tuloksen viittaavan siihen, että Viron politiikassa on yhä selvä tarve tuoreille voimille. Hän ei kuitenkaan usko vihreiden yltävän sellaiseen komeettamaiseen nousuun kuin minkä Res Publica teki edellisissä, vuoden 2003 vaaleissa. Tulokas kahmaisi silloin liki 25 prosenttia äänistä.

Virossa järjestetään parlamenttivaalit maaliskuun alussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.