Mainos

Kysely: Luottamus Haloseen laskenut

Presidentti Halosen suosio näyttää palanneen kuuden vuoden takaisiin lukemiin. Suosio on laskenut niin naisten, nuorten kuin työväestönkin keskuudessa.

Luottamus presidentti Tarja Haloseen on tuoreen mielipidekyselyn mukaan selvästi laskenut parin viime kuukauden aikana.

Taloustutkimuksen Suomen Kuvalehdelle tekemän kyselyn mukaan Haloseen luottaa nyt 74 prosenttia suomalaisista. Vielä viime vuoden lopulla Halosen luottamukseksi mitattiin jopa 86 prosenttia.

Kyselyn perusteella Halosen suosio on palannut samalle tasolle kuin hänen aloittaessaan presidenttinä kuusi vuotta sitten.

Luottamus Haloseen on viime vuosina pysynyt vakaana. Huippu saavutettiin joulukuussa 2003, jolloin suosioksi saatiin 88 prosenttia.

Kyselyssä ei mitata Halosen kannatusta vaan sitä, kuinka suuri osa vastaajista pitää häntä sopivana presidentiksi. 6.-12. helmikuuta tehtyyn kyselyyn vastasi yli 1500 henkilöä.

Nuorista tuli kriittisiä

Kyselyn perusteella Halosen suosio on laskenut sekä nuorten että naisten keskuudessa. Kun naisista pari kuukautta sitten vain kuusi prosenttia piti häntä sopimattomana presidentiksi, helmikuun alkupuolella luku oli kolminkertaistunut.

Nuorten osalta muutos on vielä suurempi. Kun loppusyksystä Haloseen kriittisesti suhtautuvia oli joka kymmenes, nyt heitä oli joka neljäs.

Muutoksia on tapahtunut myös alueellisessa arvostuksessa. Viime vuoden puolella merkittäviä eroja ei juuri ollut, mutta nyt Itä- ja Pohjois-Suomessa ollaan selvästi aiempaa tyytymättömämpiä. Kyselyn perusteella Halosen suosio on laskenut jopa työväestön piirissä. Tyytymättömien määrä yli kaksinkertaistui 17 prosenttiin.

Puoluepoliittisesti suosion laskua on porvaripuolueiden lisäksi havaittavissa myös vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajakunnissa. Kokoomuksen ja keskustan leireissä noin 40 prosenttia sanoo, ettei luota Haloseen lainkaan. Jyrkkien vastustajien määrä kaksinkertaistui kokoomuksessa ja kolminkertaistui keskustassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.