Mainos

Kysely: Lumeton talven alku vähentänyt liikuntaa

Tavanomaista lämpimämpi sääjakso sateineen näyttää tutkimuksen mukaan vaikuttaneen pikemminkin ulkoilua vähentävästi kuin lisäävästi.

Joka neljäs suomalainen on Suomen Ladun teettämän tutkimuksen mukaan vähentänyt liikuntaa sään takia joulukuussa. Neljän viime viikon aikana Suomessa on ollut kahdeksan astetta pitkäaikaisia keskiarvoja lämpimämpää ja viisi astetta lämpimämpää kuin viime joulukuussa.

TNS Gallup pyysi kyselyssä 500:aa suomalaista vertaamaan, onko lämmin alkutalvi vaikuttanut ulkoiluun ja liikunnan harrastamiseen. Tutkimus tehtiin alkuviikosta.

55 prosenttia haastatelluista oli sitä mieltä, että sää ei ollut vaikuttanut heidän liikkumiseensa millään tavoin. 28 prosenttia kertoi ulkoilleensa aiempaa vähemmän. 15 prosenttia puolestaan sanoi liikkuneensa aiempaa enemmän.

Tavanomaista lämpimämpi sääjakso sateineen näyttää tutkimuksen johtopäätösten mukaan vaikuttaneen pikemminkin ulkoilua vähentävästi kuin lisäävästi.

- Tämä on näkynyt myös Suomen Ladun sauvakävelyilloissa ja ulkoilureiteillä. Väkeä on ollut liikkeellä todella vähän. Ja sen voi lukea täysin sään ja synkän alkutalven syyksi, sanoo Suomen Ladun toiminnanjohtaja Tuomo Jantunen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.