Mainos

Kysely: Lukioita ei voi laittaa paremmuusjärjestykseen

MTV:n nettikyselyn mukaan lukioita ei voi laittaa paremmuusjärjestykseen yo-kokeiden perusteella. Vain noin 34 prosenttia kyselyyn osallistuneista uskoi puoltoäänien keskiarvon kertovan koulun laadusta.

Puoltoääniä paremmin koulun tasoa kuvaa monen vastaajan mielestä opinahjon yhteishenki.

Vastausperusteluissa erotettiin usein opetuksen laatu ja oppilasaines. Niistä vastaajista, joiden mielestä puoltoäänet eivät kerro koulun paremmuudesta, moni selittää koulun hyviä yo-tuloksia oppilasaineksella.

- Opiskelijoiden lähtötaso ja lukioiden valintaperusteet valintaan vaadittava keskiarvo vaihtelee. Kympin oppilaista tulee myös kympin ylioppilaita. Hattua pitää nostaa lukioille, jotka keskinkertaisesta "aineksesta" saa kelpo tuloksen, arvioi eräs.

Toinen kaipaakin tulosten nykyistä perusteellisempaa analysointia.

- Jos otetaan lähtökohdiksi lukioon sisään tulleiden arvosanat ja ne suhteutetaan yo-tuloksiin saadaan toinen paremmuusjärjestys, hän toteaa.

Lukioiden paremmuusjärjestykseen uskovien mukaan yo-kokeiden puoltoäänien määrä kertoo myös koulun opetuksen laadusta.

- Ikäväähän se on huonommin pärjänneiden lukioiden kannalta, mutta on oivallinen muistutus parantamisen varasta. Tuntuu, että totuuden kohtaaminen on joillekin vaikeaa, kirjoittaa eräs.

- Heikostakin oppilaasta saadaan E:n ylioppilas jos opettajat haluavat panostaa opettamiseen. Heikko opettaja ei saa L-tasoisesta oppilaasta kuin häävin C:n tai vastaavaa, arvioi toinen.

MTV:n uutiset on tehnyt lukiovertailuja 2002-2005 ja 2008-2009.

MTV:n nettikysymys kuului: Oletko sitä mieltä, että lukioita voidaan laittaa paremmuusjärjestykseen yo-tulosten perusteella? Kyselyyn tuli noin 1200 vastausta.

Katso Kitta Ahlforsin juttu (Huomenta Suomen uutiset 27.5.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.