Mainos

Kysely: Lipponen vahva pääministerisuosikki

SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen on Iltalehden teettämän kyselyn mukaan kansalaisten pääministerisuosikki. Vielä viime vuonna Lipponen sijoittui lehden pääministerikyselyssä kolmanneksi.

SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen on tuoreen kyselyn mukaan kansalaisten selvä suosikki myös seuraavaksi pääministeriksi. Iltalehden tänään julkistamassa kyselyssä 39 prosenttia piti Lipposta sopivimpana vaihtoehtona. Toiseksi suosituin oli keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki 30 prosentilla. Kokoomuksen puheenjohtajaa Ville Itälää kannatti 12 prosenttia vastaajista.

Iltalehden edellisessä pääministerikyselyssä reilu vuosi sitten Lipponen oli kolmas. Kärjessä oli tuolloin kokoomuksen Sauli Niinistö ja kakkosena Jäätteenmäki. Tuosta kyselystä poiketen nyt valittavana olivat vain kolmen suurimman puolueen eli SDP:n, keskustan ja kokoomuksen puheenjohtajat.

Lipposta kannattivat sosiaalidemokraattien ohella varsinkin miehet ja nuoret. Myös kokoomuksen kannattajat nostaisivat ennemmin Lipposen kuin Itälän pääministeriksi.

Taloustutkimus haastatteli Iltalehden toimeksiannosta vajaata tuhatta suomalaista 11. kesäkuuta-2. heinäkuuta. Kyselyn virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.