Mainos

Kysely: Kunta-alan palkat liian pieniä

Suomalaisten mukaan perhepäivähoitajien palkkaa pitäisi nostaa viidenneksellä. Myös muun muassa kirjastovirkailijat ja koulunkäyntiavustajat ansaitsisivat selvän palkankorotuksen, kertoo kysely.

Kansalaisten mielikuvat kuntasektorin palkoista näyttävät olevan kaukana todellisista.

SAK:laisen Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n teettämässä kyselyssä suomalaisia pyydettiin arvioimaan kymmenen julkisen sektorin ammattiryhmän nykyinen palkka, ja sen jälkeen nimeämään niille sopiva palkka. Ensin kerrottiin, että kaikkien palkansaajien keskimääräinen kuukausiansio kokoaikatyöstä on runsaat 2500 euroa.

Kyselyn mukaan perhepäivähoitajille tulisi maksaa 20 prosentin palkankorotus, jotta he saisivat suomalaisten mielestä sopivaa palkkaa. Samalla perusteella kirjastostovirkailijalle kuuluisi 16 prosentin korotus, huoltomiehelle 14 prosentin korotus, koulunkäyntiavustajille ja lastenhoitajille 13 prosentin korotus sekä lähihoitajille 11 prosentin korotus. Sairaala-apulaisten palkkaa suomalaiset nostaisivat yhdeksällä prosentilla, nuoriso-ohjaajien kuudella ja sairaanhoitajien 4,5 prosentilla.

Kyselyssä ilmeni, että ihmisillä on osittain vääriä mielikuvia palkoista. Esimerkiksi sairaanhoitajien palkkoja pidettiin huonompina kuin mitä ne todellisuudessa ovat. Kirjastovirkailijoiden palkka taas arvioitiin yläkanttiin.

TNS-Gallupiin kyselyyn vastasi helmikuussa noin tuhat henkilöä. Tutkimuksen virhemarginaali on 3,2 prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.