Mainos

Kysely: Kuluttajat varautuneet lainojen koronnousuun

Lainojen koronnousuun on varautunut reilut 70 prosenttia velallisista, kertoo Pankkiyhdistyksen tuore selvitys. Selvityksen mukaan myös kolmannes asuntolainan ottaneista on varautunut lainan takaisinmaksuun lainaturvavakuutuksella.

Valtaosa velallisista on varautunut mahdolliseen koron nousuun, ilmenee Pankkiyhdistyksen teettämästä kyselystä. Tutkimuksen mukaan runsas 70 prosenttia asuntoluottoa ottaneista on varautunut asuntolainan koron mahdolliseen nousuun ja sen mukanaan tuomaan lainanhoitokulujen kasvuun.

Myös yhä useampi asuntoluottoa ottaneista, 34 prosenttia, on varautunut lainan takaisinmaksuun ottamalla lainaturvavakuutuksen. Vakuutuksia oli useimmin alle kouluikäisten lasten perheillä sekä niillä, joiden nettotuloista yli 40 prosenttia kuluu lainan hoitoon.

Pankkiyhdistyksen kyselyn mukaan joka toisella vastaajista oli lainaa. Asuntovelallisia oli vajaa kolmannes ja reilulla kolmanneksella oli kulutusluottoa. Keskimäärin asuntolainaa oli 42 000 euroa ja kulutusluottoa 9500 euroa.

Tiedot ovat Pankkiyhdistyksen tuoreesta suomalaisten säästämistä, luotonkäyttöä ja maksutapoja selvittäneestä tutkimuksesta. Edellisen kerran tutkimus tehtiin viime syksynä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.