Mainos

Kysely: Kuluttajat luottavat liha-alaan

Kuluttajien luottamus liha-alaan ei ole tuoreen kyselyn mukaan horjunut ensimmäisen kotimaisen BSE-tautitapauksen jälkeen.

Suomen Lihateollisuusyhdistyksen teettämän kyselyn mukaan 88 prosenttia vastaajista piti Suomessa tuotettua naudanlihaa erittäin tai melko turvallisena. Tätä kysyttiin 1700:lta eri-ikäiseltä suomalaiselta.

Vastaava kysely tehtiin tämän vuoden tammikuussa, ja tulos oli tuolloin sama. Elintarviketiedon GallupKanavan tekemässä selvityksessä kysyttiin myös mielipidettä liha-alan ja viranomaisten toiminnasta BSE-tapauksen yhteydessä.

Vastaajista 85 prosenttia oli viranomaisten toimintaan erittäin tai melko tyytyväisiä, kertoi johtaja Lea Lastikka Elintarviketeollisuusliitosta.

Lastikan mukaan kysymykset esitettiin muutama päivä BSE-tapauksen varmistuksen jälkeen.

-Oli iloinen yllätys, ettei luottamuksessa tullut esiin mitään romahdusta, kommentoi Lastikka tänään. Naudanlihan kulutusluvuissa BSE:n mahdolliset vaikutukset näkyvät Lastikan mukaan tammikuun loppupuolella, jolloin liitto saa joulukuun kulutusluvut. Kaupoista tulleiden viestien mukaan kulutuksessa ei ole suurta notkahdusta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.