Kysely: Kuluttajat luottavat liha-alaan

Kuluttajien luottamus liha-alaan ei ole tuoreen kyselyn mukaan horjunut ensimmäisen kotimaisen BSE-tautitapauksen jälkeen.

Suomen Lihateollisuusyhdistyksen teettämän kyselyn mukaan 88 prosenttia vastaajista piti Suomessa tuotettua naudanlihaa erittäin tai melko turvallisena. Tätä kysyttiin 1700:lta eri-ikäiseltä suomalaiselta.

Vastaava kysely tehtiin tämän vuoden tammikuussa, ja tulos oli tuolloin sama. Elintarviketiedon GallupKanavan tekemässä selvityksessä kysyttiin myös mielipidettä liha-alan ja viranomaisten toiminnasta BSE-tapauksen yhteydessä.

Vastaajista 85 prosenttia oli viranomaisten toimintaan erittäin tai melko tyytyväisiä, kertoi johtaja Lea Lastikka Elintarviketeollisuusliitosta.

Lastikan mukaan kysymykset esitettiin muutama päivä BSE-tapauksen varmistuksen jälkeen.

-Oli iloinen yllätys, ettei luottamuksessa tullut esiin mitään romahdusta, kommentoi Lastikka tänään. Naudanlihan kulutusluvuissa BSE:n mahdolliset vaikutukset näkyvät Lastikan mukaan tammikuun loppupuolella, jolloin liitto saa joulukuun kulutusluvut. Kaupoista tulleiden viestien mukaan kulutuksessa ei ole suurta notkahdusta.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat