Mainos

Kysely: Koulukiusaus kuntien asia

Lääninhallitusten mukaan kunnat laiminlyövät velvollisuuttaan valvoa koulukiusaamisen ehkäisytoimia.

Lääninhallitusten mielestä kunnat eivät valvo riittävästi sitä, mitä kouluissa tehdään koulukiusaamisen estämiseksi.

Tyytymättömyys tuli selvästi esiin, kun Opettaja-lehti haastatteli aiheesta lääninhallitusten sivistysosastojen johtoa. Sivistysosastoilla oltiin sitä mieltä, että kunnat laiminlyövät velvollisuuttaan valvoa koulukiusaamisen ehkäisytoimia.

Lääninhallitukset ovat huolissaan, sillä niille tulevien valitusten ja kanteluiden valossa näyttää siltä, että todella pahaa koulukiusaamista on nykyisin aivan yhtä paljon kuin kymmenen vuotta sitten.

Nykyinen opetussuunnitelma velvoittaa jokaisen koulun laatimaan suunnitelman siitä, miten kiusaamiseen puututaan. Etelä-Suomen lääninhallituksen sivistysosaston päällikkö Juha Mäntyvaara sanoo kuitenkin, ettei suunnitelmaa ole kaikissa kouluissa tehty.

-Koulutoimenjohtajan tai muun asiasta vastaavan kunnan virkamiehen pitäisi olla perillä siitä, missä mennään, Mäntyvaara sanoo.

-Pitäisi valvoa sitä, että suunnitelmat on tehty säädösten mukaan sekä sitä että kouluyhteisö tuntee ne hyvin ja huomioi ne omassa toiminnassaan ja että näistä asioista on keskusteltu myös vanhempien kanssa.

Kuntaliiton suomenkielisen opetuksen päällikkö Anneli Kangasvieri huomauttaa kuitenkin, että velvoite laatia erillinen kiusaamisen ehkäisysuunnitelma tuli voimaan vasta vuonna 2006. Samalla koulut velvoitettiin laatimaan useista muistakin asioista kirjallisia suunnitelmia.

-Vaikka koululla ei olisikaan kirjallista suunnitelmaa, se ei tarkoita sitä, ettei kiusaamiseen puututtaisi, hän korostaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.