Mainos

Kysely: Kokoomus petti äänestäjät

Uutispäivä Demarin teettämään mielipidemittaukseen vastanneista 62 prosenttia on sitä mieltä, että kokoomus antoi katteettomia vaalilupauksia.

Noin puolet suomalaista pitää kokoomusta suurimpana syyllisenä hoitajaliitto Tehyn uhkaamaan joukkoirtisanoutumiseen. Tai pitää ainakin silloin, jos asiaa kysytään niin, että syylliseksi ei edes tarjota muita tahoja.

Uutispäivä Demari tutkitutti suomalaisten mielipiteitä ja sai tulokseksi myös, että kokoomus on useimpien mielestä pettänyt hoitajille vaaleissa antamansa palkkalupaukset.

TNS Gallupin tekemässä tutkimuksessa vastaajille esitettiin kaksi väitettä: "Kokoomus antoi eduskuntavaaleissa hoitajille katteettomia palkkalupauksia, jotka se on pettänyt" ja "mahdollisen Tehyn joukkoirtisanoutumisen suurin syyllinen on Kokoomus, joka antoi vaaleissa katteettomia lupauksia".

Vastanneista 62 oli samaa mieltä, että kokoomus petti lupauksensa. Selvästi harvempi oli valmis leimaamaan kokoomuksen suurimmaksi syylliseksi mahdolliseen työtaisteluun. Samaa mieltä tämän väitteen kanssa oli 49 prosenttia vastaajista. Prosenttilukua veti alas se, että kokoomuksen kannattajista 77 prosenttia oli eri mieltä.

Tämän tutkimuksen perusteella noin neljännes kokoomuksen omistakin kannattajista on sitä mieltä, että puolue on pettänyt hoitajille antamansa lupaukset.

Lokakuun toisella viikolla tehtyyn tutkimukseen osallistui 1300 kotitaloutta, vastaajat olivat 15-74-vuotiaita.

Uutispäivä Demari on suurimman oppositiopuolueen SDP:n pää-äänenkannattaja. Puolue on syyttänyt voimakkaasti juuri kokoomusta hoitajien työtaistelusta.

Demari otsikoi uutisensa räväkästi: "Puolet suomalaisista pitää hoitajien joukkoirtisanoutumisen pääsyyllisenä kokoomusta". Lehden kirjoituksessa hehkutetaan, että "äänestäjien mielestä tulipalo on toisen hallituksen pääpuolueen sytyttämä".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.